健康與生活

傳統銷售員蛻變人生勝利組,唔呃人無收佣金真分享

Amway Artistry 如何幫我正職加副業, 終成功上車

疫情下, 很多傳統銷售員面臨低收入低佣金,而從事傳統珠寶銷售員的Ken就是傳統銷售的實例。到底Artistry如何改變他的人生?想知道係唔係呃人就繼續看下去吧!

37歲的Ken從事傳統珠寶銷售員超過10年,靠佣金維生。但疫情下佣金收入大減,在傳統銷售行業浮浮沉沉,令他想離開傳統銷售行業。Ken:「同你講唔想出人頭地係呃人,但每月得好少佣金,想投資搵多啲又驚俾人呃。」有一天Ken得知好朋友經已上車,並在FB分享拿到Amway直銷商襟章。Ken好奇下就給好友傳訊息問有關Amway業務發展及旗下產品的資料。Ken:「想了解Amway係唔咪呃人傳銷,唔知Amway有無黑幕,又唔知旗下產品,例如Artistry係唔係呃人。」

他的好友邀請Ken到Amway體驗館附近的咖啡店傾談,讓Ken了解到Amway係直銷唔係呃人傳銷,Amway是一個靈活、自由的平台給有意擁有被動收入或創業的人士。而且Amway用獎金取代佣金,努力就有回報唔呃人。見到好朋友如此成功,Ken決定加入Amway,親自體驗Amway的產品, 例如最近評價十分好的Artistry Skin Nutrition護膚系列,再分享及推薦給身邊朋友,同時繼續傳統珠寶銷售員的工作。Ken:「其實一早有聽過Amway,但對Amway不太了解,因坊間太多背後有黑幕嘅層壓式傳銷,唔敢入行怕俾人呃,又驚唔小心會呃埋人地對自己嘅信任,所以一直只專心傳統珠寶銷售員工作,直到有次家族聚會,聽姑姐講解,先知道Amway唔係拉人頭賺佣金嘅呃人傳銷生意,唔似傳銷要花大量金錢入會,Amway冇要求直銷商要買幾多貨。我揀Artistry前睇過評價,仲試用過係好用唔係為咗呃人買,希望大家用到好似Artistry嘅護膚系列,佢地蘊含天然成份,原材料包括來自自家有機農場嘅植物,有認證,無得呃人。」

憑著好友傳授的銷售技巧,加上Artistry評價好,Ken很快就把手頭上的Amway產品成功分享給朋友,並成功獲取第一份獎金。Ken:「身邊人評價Artistry SkinNutrition護膚系列時都話好用,含有天然成份,用左皮膚真係好左,唔係呃人,再加上呢個系列有純素認證,又唔用動物測試同埋無用防腐劑,好多人都多謝我介紹。我聽到咁多正面嘅Artistry評價真係好開心,幫到人又幫到自己。」

努力了一段時間後,Ken終於儲到首期,並且向女朋友求婚成功。成為人生勝利組之一,不過Ken強調:「雖然加入Amway看似容易,但其實都要用心去了解Amway旗下各種產品,例如我自己了解過Artistry品牌理念,真心覺得產品好用先會介紹俾人,唔係呃人。同埋喺Amway嘅成功取決於個人同團體嘅努力,多勞多得,自己都要好努力先可以有今日小小的成就。」

 

Show More

相關文章

Close